Netflix Original: Dark

Täytyy heti näin kärkeen kehaista, että Dark on yksi parhaista Netflix-sarjoista, tai oikeastaan yksi parhaimmista sarjoista, jonka olen katsonut. Sarja on saksalaista tuotantoa, sijoittuu pieneen kylään Saksassa, jossa lapsia katoaa ja luonnollisesti sarjassa puhutaan saksaa.

Olen melko varma siitä, että tämä olisi jäänyt katsomatta, jos seuraisin sarjoja vielä suomalaisilta televisiokanavilta, koska yleensä tulee seurattua lähinnä englanninkielisiä sarjoja. Nykyään Netflixin myötä on onneksi tullut katseltua muun maalaista tuotantoa lisäksi.

En ala sarjaa sen kummemmin arvostelemaan tai edes juonta avaamaan yhtään sen enempää, koska tämä sarja on sitä parempi, mitä vähemmän siitä tietää etukäteen. Sellainen vinkki annettakoon, että kannattaa katsoa ensimmäinen ja vastikään tullut toinen kausi melko lähekkäin. Toisen kauden alussa ei tullut mitään kertausta ensimmäisestä kaudesta, joten olimme hieman hukassa vaimoni kanssa tätä katsoessa, sillä katsoimme sarjan ensimmäisen kauden silloin kun se tuli eli joulukuussa 2017.

Toki sarjaan liittyvissä videoissa olisi saattanut olla jokin kertaus tai ehkä YouTubesta olisi löytynyt jokin kertausvideo, mutta nyt se on myöhäistä. Sarja saa kolmannen ja samalla viimeisen kautensa, mutta julkaisupäivää ei ole tiedossa. Täytyy varmaan katsoa kaksi ekaa kautta ennen kuin aloittaa kolmannen, että ei ole ihan kujalla sarjan tapahtumista.

Mutta lyhyestä virsi kaunis: älä missaa tätä sarjaa!

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *