Käyttöliittymäsuunnittelu

Yksi osa-alue, jossa haluaisin tulla paremmaksi/luovemmaksi on UI:n suunnittelu, vaikka pidänkin enemmän backendin tekemisestä. Käyttöliittymän tekeminen on kuitenkin tavallaan hieman palkitsevampaa, koska tuloksen näkee koko ajan ja eri tavalla kuin bäkkäriä tehdessä.

Yritin taannoin keksiä Makron käyttöliittymään jotain uudistusta, mutta tuloksetta. Ei siinä mielestäni mitään suurta vikaa siis ole, mutta on ehkä hieman vanhahtavan näköinen. Siitä näkee, että UI:n suunnittelija ei ole mikään designer. Valitettavasti.

Googlasin esimerkkejä ja eri vaihtoehtoja, mutta mielestäni mikään löytämästäni jutusta ei olisi sopinut Makroon. Monet esimerkit olivat kyllä todella hienoja, mutta ehkä hieman epäkäytännöllisiä. Luonnollisestikin suurin osa oli ns. mobile first ja Makro on lähtökohtaisesti tarkoitettu käytettäväksi laitteella, jossa on isompi näyttö kuin mitä puhelimessa on.

Sunnittelemani UI ja sen käyttäjä.

Mutta vielä en ole luopunut toivosta. Ainakaan kokonaan. Makron osalta ehkä, mutta naiivisti uskon, että seuraavan projektini UI ei näytä siltä kuin olisi revitty suoraan 90-luvun lopusta.

“Toivossa on hyvä elää, sanoi lapamato ja kuoli Uskossa.”

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *