Numero tilastossa

On näköjään yllättävän haaastavaa aloittaa bloggaamaan suomeksi pitkän tauon jälkeen. En meinannut edes keksiä, että miten aloitan tämän postauksen. Jokainen lause, joka tähän näytölle ilmestyy, maistuu suussa oudolta. Väärältä. Ehkä olen vain ruosteessa. Jos ei viestien kirjoittamista lasketa, olen viimeksi kirjoittanut suomeksi jotain (pidempää) silloin, kun kirjoitin kirjani. Mutta eiköhän tämä tästä suttaannu.

Viimeisen parin viikon ajan olen puuhastellut Makron parissa. Välillä enemmän, välillä vähemmän. Toinen projekti ei ole edistynyt sitäkään vähää. On hankala palata sen pariin, kun en ole päässyt edes kunnolla vauhtiin siinä ja koodaussessioiden välissä saattaa olla useampikin viikko. Ainakin nyt, kun olen löytänyt tekemistä Makrosta. Voi olla, että seuraavan kerran kun sitä pääsen tekemään, aloitan kokonaan alusta.

Tein Makroon erillisen tilastotietoa-sivun, jossa näytän, yllätys yllätys, tilastotietoa Makrosta. Tällä hetkellä siellä on näkyvillä käyttäjien ja ruokien määrä, käyttäjien keskipituus, -paino ja -ikä (tai iän olen unohtanut laittaa näkyviin frontin puolelta, mutta seuraavalla kerralla kun päivitä, tulee sekin näkyviin), miesten ja naisten määrä ja tallennettujen ateriasuunnitelmien määrä. Lisäilen sinne uusia juttuja aina sitä mukaa kun keksin.

Mmmm..

Jostain perverssistä, mutta minulle tuntemattomasta syystä, nautin erinäisten tilastojen tuijottelusta yllättävän paljon. On aina suuri nautinto, kun keksin uuden tilastoitavan asian, jota voin alkaa seuraamaan. Seuraavaksi aion myös laittaa 10 suosituinta ruoka-ainetta. Ne lasken ateriasuunnitelmiin valituista ruoista. Toteutus tälle on jo valmis bäkkärissä, mutta frontti on vielä täysin tietämätön tästä.

Pohdin myös hetken sitä, että voisin alkaa myös seuraamaan sitä, että kuinka usein ruoka-aineita käytetään ylipäätään. Eli muutenkin kuin tallennetuissa ateriasuunnitelmissa. Mutta ehkäpä siitä aiheutuu turhan paljon ylimääräistä liikennettä. Tosin näillä käyttäjämäärillä se ei ole kovin suuri pelko, mutta ehkä joskus tulevaisuudessa.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *